Kamprapport: Birkenes IL - Lillesand Fotball

Postet av Lillesand Fotball - Menn Senior den 17. Sep 2019

Mandag kveld i Birkenesparken var det klart for nabo-oppgjør, og det skal de ha Borkisene, de var jaggu på hugget! Kampen bar ingen preg av topp mot bunn, hjemmelaget var altfor gode, og det er et mysterium at dette laget ikke har tatt flere poeng. Lillesand ble møtt med tette markeringer, tøffe dueller og fart. Birkenes hadde en tydelig plan med aggressivitet og tempo med/uten ball, og hele bataljen ble en jevnspilt affære. Lillesand tok imidlertid ledelsen etter 10 minutter, da Kjetil M. Esperaas forserte på venstre kanten og la hardt inn foran mål til en uheldig Birkenesspiller, som «klarerte» ballen uheldig i eget mål. To minutter senere hamret tidligere BIL-spiller, Steffen Skaanes Mollestad, ballen i nettaket og mange trodde kampen var uavgjort. Men resten av første omgang løftet Birkenes seg og presset Lillesand. I tillegg til redusering til 1-2, hadde de hvitkledde et treff i aluminiumen og en annullert offside-scoring. Kai Nilsen tok seg av pausepraten i Lillesandsgarderoben, han er antakelig hes enda! Andre omgang var 10 minutter gammel, da Birkenes ble redusert til 10 mann etter 2 gule kort til David Christiansen, noe de fleste syntes var strengt. Men hjemreisen ble noe enklere for Lillesand, etter at 3-1 ble spikret etter et glimrende sololøp av Kjetil, etter fremspill av Steffen, ca. 70 minutter. I tillegg påberopte Andre Pettersen seg tre hockeyassists i kampen. Kort oppsummert; 3 poeng var viktig, Lillesand er fortsatt uten poengtap i høst, fortsatt los på mulig topp 3 plassering. Dette var en sliteseier mot våre venner fra innlandet. Tusen takk for fighten, BIL, dette var spennende og moro! Som Øyvind sa: Bra seier på en dårlig dag, det er sånn de gode lagene gjør det! Ellers morsomt at en del tilskuere hadde tatt turen fra Lillesand for å se, det er god hjelp med litt støtte! Gutter; three to go! Neste er hjemmekamp mot Imås til fredag kl. 20, dere vet hva som gjelder…

PS! Nå trenger vi backup, hyggelig hvis noen Lillesandere finner veien opp på fredag, vi kan klatre opp på 3. plass med seier!

Kamprapport: Lillesand Fotball - Øyestad

Postet av Lillesand Fotball - Menn Senior den 11. Sep 2019

Lillesand Fotball tok en solid revansje mot Øyestad, i regnværet i Holta mandag kveld, og banket de rødstripete 5-0. Etter en rufsete kamp, og et ufortjent 1-2 tap på bortebane i begynnelsen av mai, var Lillesand-gjengen påskrudd og tent denne gangen. Garderobepraten var enkel, med 5 kamper igjen var alt annet enn seier helt uaktuelt.

Lillesand har ikke avgitt poeng i Holta denne sesongen, og med seier ville laget ha skikkelig los på toppkamp resten av sesongen. Kampen startet med mye godt spill og bra press fra Lillesand, og etter 20 minutter slo Shun Phat Nham en lang crosser, keeper ropte "KEEPER" men Nicolai Aas ga seg ikke i duellen og satte 1-0. 13 minutter senere kombinerte Nico med Kjetil M. Esperaas, som med en glimrende "2-foter" økte til 2-0. En balansert gjeng konstaterte at "dette går veien" i pausen, og sammen med regnet, øste Lillesand på de siste 45. 3-0 kom etter ny kombinasjon Kjetil/Nico, hvor sistnevnte scoret sitt andre. Etter 70 minutter raidet Nico ned på venstrekanten, dro seg forbi alt og alle, la inn til Kjetil som skled inn sitt andre for dagen, 4-0. Samarbeidet stemmer bra om dagen, og Lillesand dominerte alle lagdeler denne kampen, fra keeperveteran Raymond Thomassen, via forsvarsrekka som er bunnsolid, en kreativ midtbane og altså en aggressiv spissduo.

Dessverre røyk en oppofrende Stian Berntsenut etter 2 gule, og røde-Stian må da stå over neste kamp. Det blir et savn, men vi har gode erstattere. Helt til slutt fastsatte altså unge Schanke sluttresultatet til 5-0, etter at Nico ble "slaktet" på vei gjennom hele Øyestad. Helt uten fiks-fakserier og nøling, banket han ballen nede i hjørnet. Alle var enige om at dette var kampens øyeblikk og prestasjon. Dette var 3. strake seier denne høsten, 14-3 i målforskjell, og vi kan trygt konstatere at lag og spill er i ferd med å sette seg skikkelig.