Kamprapport: Froland - Lillesand Fotball

Postet av Lillesand Fotball - Menn Senior den 2. Okt 2019

Det er vel et lederansvar å konkludere, også etter tap, og bortekampen mot Froland på lørdag var en kamp som tilslutt ble "litt begge deler". Men konklusjonen er at Lillesand Fotball gjennomfører en meget god kamp, med litt redusert lag. Først og fremst er dette en tøff bane å besøke, og når dommertrioen starter med 2 straffespark imot, så blir det vanskelig (ikke alle var enige at disse var av det soleklare slaget). Vi gjør referatet kort og greit idag, vi taper 4-2 etter å ha ledet 2-1 etter 66 minutter (Kjetil M. Esperaas og Hansi Reiersen). Vi kjører store deler av kampen, og junior-låne-keeper Kim Skeime gjør en veldig bra "step-in", veldig mange av de øvrige står frem og Lillesand Fotball leverer tross alt mye bra spill! God innsats gutter, 3-2 i det 90 minutt og 4-2 etter 94 minutter, med "alle-mann-i-angrep", var dog dårlig betalt og i sureste laget! Men det var et bra svar etter to middelmådige kamper. Tap er uansett surt, mer presisjon på egne sjanser og litt flaks, kunne vippet kampen andre veien. Gratulerer til Froland som tar kvalifiseringsplassen! La oss nå avslutte skikkelig mot serievinner og hardt satsende Trauma hjemme i Holta, 18. oktober kl. 19.30! Solen skinner, det er en ny uke med nye muligheter, vi ses snart! Kamprapport: Birkenes IL - Lillesand Fotball

Postet av Lillesand Fotball - Menn Senior den 17. Sep 2019

Mandag kveld i Birkenesparken var det klart for nabo-oppgjør, og det skal de ha Borkisene, de var jaggu på hugget! Kampen bar ingen preg av topp mot bunn, hjemmelaget var altfor gode, og det er et mysterium at dette laget ikke har tatt flere poeng. Lillesand ble møtt med tette markeringer, tøffe dueller og fart. Birkenes hadde en tydelig plan med aggressivitet og tempo med/uten ball, og hele bataljen ble en jevnspilt affære. Lillesand tok imidlertid ledelsen etter 10 minutter, da Kjetil M. Esperaas forserte på venstre kanten og la hardt inn foran mål til en uheldig Birkenesspiller, som «klarerte» ballen uheldig i eget mål. To minutter senere hamret tidligere BIL-spiller, Steffen Skaanes Mollestad, ballen i nettaket og mange trodde kampen var uavgjort. Men resten av første omgang løftet Birkenes seg og presset Lillesand. I tillegg til redusering til 1-2, hadde de hvitkledde et treff i aluminiumen og en annullert offside-scoring. Kai Nilsen tok seg av pausepraten i Lillesandsgarderoben, han er antakelig hes enda! Andre omgang var 10 minutter gammel, da Birkenes ble redusert til 10 mann etter 2 gule kort til David Christiansen, noe de fleste syntes var strengt. Men hjemreisen ble noe enklere for Lillesand, etter at 3-1 ble spikret etter et glimrende sololøp av Kjetil, etter fremspill av Steffen, ca. 70 minutter. I tillegg påberopte Andre Pettersen seg tre hockeyassists i kampen. Kort oppsummert; 3 poeng var viktig, Lillesand er fortsatt uten poengtap i høst, fortsatt los på mulig topp 3 plassering. Dette var en sliteseier mot våre venner fra innlandet. Tusen takk for fighten, BIL, dette var spennende og moro! Som Øyvind sa: Bra seier på en dårlig dag, det er sånn de gode lagene gjør det! Ellers morsomt at en del tilskuere hadde tatt turen fra Lillesand for å se, det er god hjelp med litt støtte! Gutter; three to go! Neste er hjemmekamp mot Imås til fredag kl. 20, dere vet hva som gjelder…

PS! Nå trenger vi backup, hyggelig hvis noen Lillesandere finner veien opp på fredag, vi kan klatre opp på 3. plass med seier!
Kamprapport: Lillesand Fotball - Øyestad

Postet av Lillesand Fotball - Menn Senior den 11. Sep 2019

Lillesand Fotball tok en solid revansje mot Øyestad, i regnværet i Holta mandag kveld, og banket de rødstripete 5-0. Etter en rufsete kamp, og et ufortjent 1-2 tap på bortebane i begynnelsen av mai, var Lillesand-gjengen påskrudd og tent denne gangen. Garderobepraten var enkel, med 5 kamper igjen var alt annet enn seier helt uaktuelt. 

Lillesand har ikke avgitt poeng i Holta denne sesongen, og med seier ville laget ha skikkelig los på toppkamp resten av sesongen. Kampen startet med mye godt spill og bra press fra Lillesand, og etter 20 minutter slo Shun Phat Nham en lang crosser, keeper ropte "KEEPER" men Nicolai Aas ga seg ikke i duellen og satte 1-0. 13 minutter senere kombinerte Nico med Kjetil M. Esperaas, som med en glimrende "2-foter" økte til 2-0. En balansert gjeng konstaterte at "dette går veien" i pausen, og sammen med regnet, øste Lillesand på de siste 45. 3-0 kom etter ny kombinasjon Kjetil/Nico, hvor sistnevnte scoret sitt andre. Etter 70 minutter raidet Nico ned på venstrekanten, dro seg forbi alt og alle, la inn til Kjetil som skled inn sitt andre for dagen, 4-0. Samarbeidet stemmer bra om dagen, og Lillesand dominerte alle lagdeler denne kampen, fra keeperveteran Raymond Thomassen, via forsvarsrekka som er bunnsolid, en kreativ midtbane og altså en aggressiv spissduo. 

Dessverre røyk en oppofrende Stian Berntsenut etter 2 gule, og røde-Stian må da stå over neste kamp. Det blir et savn, men vi har gode erstattere. Helt til slutt fastsatte altså unge Schanke sluttresultatet til 5-0, etter at Nico ble "slaktet" på vei gjennom hele Øyestad. Helt uten fiks-fakserier og nøling, banket han ballen nede i hjørnet. Alle var enige om at dette var kampens øyeblikk og prestasjon. Dette var 3. strake seier denne høsten, 14-3 i målforskjell, og vi kan trygt konstatere at lag og spill er i ferd med å sette seg skikkelig. 

Kamprapport: Lillesand Fotball - Rygene

Postet av Lillesand Fotball - Menn Senior den 29. Aug 2019

Fotball er LIDELSE! Lidelse frem til neste kamp. Det handler om sjel, tæl, vilje til å vinne og evne til å forandre. Kampene mot Rygene er alltid tøffe, det er noe som gjør disse oppgjørene spesielle, og etter vårens forsmedelige bortetap, var flomlyskampen i Holta mandag kveld viktig.

Lillesand Fotball måtte slå tilbake for å henge med i toppen og alle visste hva som kom, det var duket for nok en knallhard batalje. Rygene åpnet best og kjørte kampen de første 10-15 minuttene, det var derfor en herlig følelse da Jan Jenssen slo inn et perfekt frispark fra høyre, og «luftens konge» Simon Bergstrøm Lund, igjen var høyest og headet inn 1-0 etter 34 minutter (se video under). Unge Jenssen hadde også et stolpeskudd rett etter, men 1-0 til pause. En nøktern Lillesands-gjeng trengte ingen pep-talk denne gangen, og pausepraten inneholdt lavmælt diskusjon og små endringer og fokus! Men, som mange ganger før, kampen snudde etter 2 kjappe Rygene-scoringer. Forsmedelig og irriterende, etter flere brente Lillesands-sjanser, men dette var kvelden da de blå virkelig hadde hjertet utenpå drakten. Det tok bare 1 minutt før Nicolai Aas la perfekt inn til Andre Pettersen og 2-2. Deretter fikk keeper Raymond Thomassen seg en smell og måtte ut, og uten reservekeeper måtte Simon til pers, en ekstra stjerne i boka. Jenssen lekte med stolpene denne mandag kvelden og traff nok en gang aluminium, før Nico ble klippet ned og straffe. Steffen Skaanes Mollestad er en tøffing fra 11-meters merket og misset heller ikke denne gangen (se video). Raymond hadde i mellomtiden «kravlet» seg på beina igjen, og veteranen tok på nytt ansvar og plass i hjemmeburet. Kvelden ble avsluttet med et strålende innlegg fra Shun Phat Nham fra høyre, Kjetil M. Esperaas tok den ned på brystet og klinket inn 4-2 med venstre. Strålende, alle lagdelene var gode i hele kampen, en helt perfekt kveld etter en tøff kamp! 

Lillesand takket Rygene-gutta for en kamp med høy intensitet og "hår-på-brøstet", noen gule kort, straffe og 11 minutter tillegg. Det er for øvrig viktig å huske at dette er 5. divisjon, ikke eliteserien, og Lillesand fortsetter å sette kameratskap med nabolagene høyt! Kampene er viktige, men også u-viktige, og Lillesandsguttene sto igjen med både verdighet og respekt for taperlaget, på samme vis som i bortekampen. Det betyr mye at lagene kan avslutte slike kamper med håndslag tross "tumulter i kampens hete"! Som sagt; fotball er LIDELSE...

Dagens appell: Takk for underholdningen, gutter, dette var noe av det morsomste vi har vært med på i år. Bruk det mentale overskuddet, i solen, til å glede minimum en annen person idag! Hvis du er kreativ med ditt bidrag, ønsker vi å høre om det...