Politiattest i Lillesand Idrettslag

Hvem må ha?

Alle som er i kontakt med barn i forbindelse med idretten. Eks. (assistent) trener, lagleder, oppmenn, foreldre (som er med på overnattingscup’er) og styremedlemmer i alle gruppene. Disse er også ansvarlige for å skaffe og fremlegge politiattest!

Hovedstyret anbefaler på det sterkeste at den enkelte alltid bærer med seg en kopi av politiattesten når en er sammen med utøverne.

Hvordan søke om politiattest?

Det er nye regler pr. november 2014. Idrettslaget skal først bekrefte behovet for  attesten på eget skjema, gi dette til søkeren og deretter skal søkeren selv søke om attest. Skjema for å bekrefte behovet finner idrettslaget her.

Det er søkere over 18 år som kan søke om attest elektronisk på nettet. Søkere under 18 år må ha søknaden signert av foresatte.

Rutine for søknad

  • Ta kontakt med medlemsansvarlig i klubben for å få fylt ut skjemaet med bekreftelse av behov for attest. Søkere under 18 år må ha foresattes underskrift, fylle ut og sende inn søknaden manuelt (post adressen på søknaden).
  • Søkere over 18 år kan søke elektronisk; Logg deg inn på https://attest.politi.no med hjelp av MinID, BankID, Buypass eller Commfides. (Stort sett med samme teknikk som når en logger seg inn på en nettbank.) Velg formål fra nedtrekksliste (formålet skal en få fra idrettslaget) og last opp bekreftelsen av formål som du har fått fra idrettslaget.
  • Vent på svar.
  • Fremvis politiattesten til medlemsansvarlig i klubben ved oppmøte.