Innbydelse til stevner

Trenere sender ut innbydelse og informasjon på epost for påmelding til stevner LIL svømmegruppe har valgt å delta på. Facebook vil også blibrukt til å legge ut informasjon om stevner og påmelding.

Svømmere må forholde seg til den oppgitte påmeldingsfristen.

Deltagelse

Å delta på et svømmestevne er gøy og sosialt! For noen kan det virke skummelt og spennende på samme tid. Ofte synes de det er langt å svømme,at det er farlig, at de vil dumme seg ut. Dette er bare myter og barrierer som brytes ned allerede etter første stevne. Barna svømmer myelenger på en trening enn de svømmer på stevner. Det skumle forsvinner når de er ferdig med første øvelse. Det at de dummer seg ut forsvinner også når de stolt har fullført sin første øvelse.

Det å delta på stevner gir barna god læring ved at de:

 • Vokser på å mestre det å gjennomføre en øvelse.
 • Lærer av å se på andre svømmere.
 • Uapproberte stevner er fullstendig uformelt og bare gøy, og alle får en deltaker-medalje.
 • Skaper godt samhold

Approberte stevner gir i tillegg:

 • Bekreftelse av å gjøre ting riktig.
 • Erfaring i å rette på feil etter disk.
 • At de lærer seg å fokusere på oppgaven de skal utføre

Påmelding til stevner

Trener bestemmer hvilke øvelser utøver skal delta på. Kriteriene for hvilke øvelsene er mange og treneren er derfor den beste til å gjøre dette valget. Treneren sørger også for å å få meldt på utøverene.

Betaling for stevner

Uapproberte stevner(rekrutt stevner)

Når en svømmer deltar på et rekrutt stevne skal det betales en startkontingent pr øvelse. Prisen for dette er oppgitt i innbydelsen og betaling skal alltid skje til LILs svømmegruppe konto. Klubben betaler samlet for alle svømmerne til arrangørklubb. På interne stevner arrangert av LIL svømmegruppe, deltar klubbens svømmere gratis.

Approberte stevner (konkurranse gruppen)

Også her må det betales en startkontigent. Styret i LIL svømmegruppe har vedtatt at alle startkontigenter skal betales av klubben. Dersom en svømmer uten grunn ikke møter til stevne hvor en har meldt seg på, kan klubben sende krav om refusjon til svømmeren for startkontigent.

Stevner med reising

Stevner som krever reising betaler man egenandel for turen. Det går fram av informasjonsskriv om turen hva egenandelen inkluderer. Som oftest er dette reise, overnatting, eventuell startkontigent og mat. Mendette vil altså gå fram om informasjon om hver tur. Du vil få tilsendt faktura etter at turen er gjennomført.

Øvelser og heat

Et stevne er delt inn i øvelser. En øvelse kan være 100m rygg. Hver øvelse er delt inn i heat. Antall heat kommer an på antall påmeldte svømmere og baner i svømmehallen.

Hvilket heat din svømmer kommer i?

Heat deles inn i allerede registrerte tider på øvelsen. De som har best tid starter i siste heat.

Den som har best tid i sitt heat får en av de midterste banene. Har man ikke registrert tid på øvelsen vil man starte i de første heatene alt ettersom hvor mange som starter uten registrert tid.

Alder betyr ikke noe i heat. Det er tider som gjelder. Dermed kan en som er født i 1994 og en i 1998 svømme i samme heat om de har like tider..

Arrangere et stevne

LIL svømmegruppe arrangerer noen stevner hvert år, enten alene eller isamarbeid med andre klubber som feks Grimstad svømmeklubb. Klubben er da helt avhengig av frivillige foreldre for å klare å gjennomføre dette.Oppgaver som det trengs hjelp til er bla. :

 • Tidtakere
 • Medaljeutdelere
 • Kiosk medarbeidere
 • Bake kaker
 • Hjelpe til med å rigge opp for stevne
 • Hjelpe til med å rydde etter stevne

Sitteunderlag

Det er hardt å sitte på harde fliser/trebenker i svømmehaller. Derfor anbefales det å ta med et sitteunderlag.

Treningsutstyr

Sørg for at barnet ditt har det nødvendige utstyr til enhver tid.

Har du behov for badehette, vennligst henvend deg til trener . Svømmegruppen har badehetter for salg til kr. 50,-

Levert av IdrettenOnline