LIL Boka

Postet av Lillesand IL den 9. Des 2020
ÅRETS JULEGAVE! LIL KOMMER MED NY JUBILEUMSBOK!

Postet av Lillesand IL den 27. Nov 2020

I forbindelse med at LIL feiret sitt 100-årsjubileum i 2019 ble det skrevet en rekke artikler som ble publisert i Lillesands-Posten.
Med utgangspunkt i disse artiklene samt mye stoff i tillegg, er det nå klart for utgivelse av bok som er ment å gi glimt fra LILs 100-årige historie.
Det er ikke en komplett historiebok, men vil forhåpentligvis gi en oversikt over de viktigste hendelsene i LILs historie.
Avisartiklene ble skrevet av Carl Jon Hansen og det er også han som har skrevet resten av artiklene. I tillegg har Jørgen Bakkemoen skrevet om A-lagsfotballen i LIL.
Det er mange bilder med i boken og mange store og små vil nok kjenne seg igjen.
Boken vil bli solgt på Lillesand Senter, Matkroken Lillesand og i Lillesands Sparebank.
Det vil også bli salgsstand i forbindelse med Lørdagsløpet.
Salgstidspunkter kommer senere men slik det ser ut nå blir første salgsdag lørdag 12. desember.
Pris for boken er kr. 300 og 250 pr. stk. ved kjøp av 3 bøker eller fler.Macron Pop-up store på Sørlandsenteret

Postet av Lillesand IL den 20. Nov 2020

Macron har åpnet en egen pop-up butikk på Sørlandssenteret. I første omgang blir det ut januar men de ser på muligheten for å bli der permanent. LIL kolleksjonen er utstilt her og bestillinger kan gjennomføres direkte i butikk. Alle medlemmer i LIL har 30% rabatt på hele butikken og pakkeprisen er fortsatt gjeldende ut desember. Macron butikken ligger i andre etasje over vinmonopolet.

https://www.facebook.com/macronstorekristiansand/posts/3511300335625046


Reservasjon av møterom i Holta

Postet av Lillesand IL den 5. Nov 2020

Vi gjør oppmerksom på at fom mandag 9. november er det kun tillatt med maks 20 personer i møterommene i Holta. Dette på grunn av koronasituasjonen.Resultatet fra ekstraordinært årsmøte

Postet av Lillesand IL den 24. Okt 2020

Det ble avholdt ekstraordinært årsmøte lørdag 24. oktober i Holtahallen hvor saken var om vedtaket til hovedstyret om shortssaken skulle underkjennes. Det ble et overveldende flertall for å beholde vedtaket til hovedstyret  med 70% for og 30 % mot!

Dette medfører:

Det er dermed åpnet opp for at alle gruppene, i tillegg til klubbfargene blå og hvit, kan benytte sort shorts med blå og hvite detaljer. 


Takk til alle medlemmer som stilte opp og stemte
4 Kommentarer

Shortssaken

Postet av Lillesand IL den 16. Okt 2020

Shorts vs Likeverd

Siden det famøse årsmøtet i Lillesand IL en februardag i år, har shortsfarge vært et hett tema. Ikke bare lokalt, men også nasjonalt. Fra å bli hengt ut i nasjonale medier som nærmest «pedomannfolk», ble vi til «smarte karer» i løpet av fire hektiske dager. Det var først da vi sa, sort på hvitt, at «ingen skal løpe rundt i gjennomsiktige shorts» at saken falt til ro på den nasjonale nyhetsarenaen.

Jeg har lyst til å presisere at shortsfarge ikke handler om LIL og LFK, det handler heller ikke om kvinnesak; det handler likeverd!

Årsmøtet 2020 vedtok at LIL sine profilfarger er hvite og blå, slik de alltid har vært, men aldri vært noe vedtak på. Dette betyr nødvendigvis ikke at konkurransedraktene til alle våre utøvere skal være, eller historisk har vært, hvite og blå. I fotball- og håndballgruppa har vi dog hatt tradisjon for blå drakter og hvit shorts i lang tid. I begge disse gruppene er det nå enstemmige gruppestyrer som ønsker overgang til sorte shorts.

For å imøtekomme ønsket fra en stor andel av jentene i klubben, samt enstemmige styrer i både fotball- og håndballgruppa, vedtok et samlet hovedstyre den 19. mars i år å tillate at gruppene kan bruke sort shorts. Fotballen og håndballen står tross alt for nesten ¾ av medlemsmassen og hovedstyret har vært lydhøre til disse.

Det er ingen i hovedstyret som har problemer med å forstå at dette kan oppfattes som kontroversielt, men ut ifra de hensyn vi skal og bør ta til idrettens breddereglement, likeverd og det at alle skal føle seg komfortable i en konkurransesituasjon valgte altså et enstemmig hovedstyre å tillate at shortsen kan være sort.

At dette er en vanskelig sak, kan vi ikke stikke under en stol. Det handler blant annet om:

 • Klubbfølelse
 • Historie
 • Farger og symboler
 • Respekt
 • Likeverd
 • Mangfold

 

Spørsmålet blir da: Hvilket hensyn veier tyngst?

Jeg har ingen problemer med å forstå at noen medlemmer synes det er «heilt vilt» å bytte shortsfarge, eller argumenterer med «at halvparten av Norges fotballag spiller i hvite shorts». Det kan stemme det, men hva så?

Shortssaken handler om hva vi i Lillesand IL definerer som likeverd nå, i dag! Det handler om at vi nå tar unge jenter med på råd om hvilken shortsfarge som er best for dem! Så tar vi mindre hensyn til om det for 100 år siden var en gruppe hvite menn som pushet 60 som bestemte at hvite shorts; det er tingen!

Jeg er imponert og stolt av å være en del av et hovedstyre som har stått ved denne beslutningen, til tross for et stort press fra enkelte medlemmer om å endre kurs. Hovedstyret har, ved tre anledninger, enstemmig ment at hensynet til at alle skal føle seg komfortable i en konkurransesituasjon veier tyngst.

Nå blir altså denne saken lagt frem for ekstraordinært årsmøte i klubben. Så nå er det opp til våre medlemmer over 15 år å ta ansvar i denne saken. Om du er enig eller uenig i hovedstyrets beslutning, så bør du uansett stille på årsmøtet lørdag 24. oktober i Holtahallen. Men jeg håper at alle som stiller på årsmøtet støtter hovedstyret i denne saken og med det viser at for oss i Lillesand betyr likeverd mest!

Gjennom likeverd styrker vi idrettsgleden, det sosiale samværet og ikke minst lagfølelsen.

 

Tor Berthelsen

Styreleder Lillesand Idrettslag
Ekstraordinært årsmøte i Lillesand Idrettslag

Postet av Lillesand IL den 10. Okt 2020


Lørdag 24. oktober 2020 kl. 11:00 i Holtahallen.


 

Saksliste

 1. Godkjenne de stemmeberettigede.
 2. Velge dirigent(er).
 3. Velge protokollfører(e).
 4. Velge to medlemmer til å underskrive protokollen.
 5. Godkjenne innkallingen.
 6. Godkjenne saklisten.
 7. Godkjenne forretningsorden.
 8. Underkjenne hovedstyrets vedtak i styresak nummer 14/20. 
 1. I denne saken vedtok et enstemmig hovedstyre i Lillesand IL «at gruppene kan bruke sort shorts med hvite og blå detaljer som en del av kamp/konkurransedrakt».
 2. Mer enn 50 medlemmer har gjennom en underskriftskampanje krevd et ekstraordinært årsmøte for Lillesand IL (ihht §20) for å få omgjort hovedstyres beslutning om å tillate sorte shorts.  
 3. Dette er ordlyden i kravet: «Vi krever et ekstraordinært årsmøte for Lillesand idrettslag etter lovnorm for idrettslag paragraf 20 for å få omgjort Lillesand idrettslag hovedstyres beslutning om å tillate sorte shorts, som er i strid med siste årsmøtevedtak til Lillesand idrettslag. Der klubbfargene hvit og blå ble vedtatt.»

 

Vel møtt!

+++

 

På grunn av koronaspandemien vil vi avholde arrangementet i Holtahallen. Dersom det mot formodning skulle bli mer enn 200 deltakere påmeldt må vi finne en annen løsning på arrangementet. 

Vi kommer til å følge rådene fra FHI og kommunelegen. Derfor kan tid og sted bli endret. Følg med på eventuelle oppdateringer.

De tre overordnede rådene for å unngå smitte er:

 • Hold deg hjemme dersom du er syk
 • Hold minst én meter avstand til dem som ikke er dine nærmeste
 • Ha god håndhygiene med hyppig og grundig vask, eller bruk håndsprit
 • Vi vil vurderer påbud om bruk av munnbind på møte. Munnbind vil i så fall være tilgjengelig ved inngangen.

I henhold til våre lover/retningslinjer kan vi ikke kreve påmelding, men på grunn av koronasituasjonen ber vi alle som har tenkt å komme om å melde seg på arrangementet. Det er opprettet et åpent arrangement på Facebook. Vennligst gå til https://www.facebook.com/events/2946062115493422/ for påmelding.

 

LILLESAND IDRETTSLAG

Tor Berthelsen

Leder


Vedlegg:

Innkalling- Innkalling i word format
Ny LIL kolleksjon!

Postet av Lillesand IL den 6. Okt 2020

Kom å se LIL kolleksjonen Fredag 12-19 i 2.etg på Lillesand Senter. Prøverom, antibakteriell og god plass gjør det trygt for dere som vil prøve kolleksjonen:)

Web-shopen blir åpnet hvor dere kan se hele sortimentet og det blir pakketilbud for medlemmene på overtrekks-dressen mm:)

Link til Webshop:

https://lillesandil.macronstore.no/ 

Håndballen informerer!

Postet av Lillesand IL den 27. Sep 2020

Invitasjon til oppstartsmøte håndball for førsteklassingene

 Håndballgruppa i LIL planlegger nå opptak for førsteklassingene – jenter/gutter 6 år.

 

Oppstartsmøte

Det vil bli gjennomført et informasjons- og oppstartsmøte for foreldre i klubbhuset på Holta torsdag 8. oktober kl. 18-19.

 

Håndballaktiviteten i LIL er i stor grad foreldredrevet, og for å få etablert et nytt lag er vi avhengig av at foreldre stiller opp både som trenere, hjelpetrenere og foreldrekontakter. Jo flere foreldre som bidrar, jo mindre blir byrden på hver enkelt. Dette er også med å skape trygghet for barna og godt samhold i gruppa.

 

Dersom noen har spørsmål i forkant eller ikke har anledning til å delta på møtet, ta kontakt med sportslig leder Fredrik Ulseth i håndballstyret (https://www.lillesandil.no/p/45230/handballstyret).

 

Vel møtt.

 

Treningstider

Treningene for 6-åringene vil være torsdager fra 17-18 i Møglestuhallen. Treningene begynner 15. oktober.

 
Fritidskortet

Postet av Lillesand IL den 17. Sep 2020

Fritidskortet er for barn/ unge fra 6-18 år som bor (er folkeregistrert) i Lillesand kommune. Etter søknad gir Fritidskortet en refusjon av utgifter til fritidsaktiviteter (for høsten 2020) på maks kr. 400 pr. barn. Fritidskortet er personlig og det må søkes særskilt for hvert enkelt barn/ søsken. Fritidskortet er en prøveordning.

Her søker du:

https://www.lillesand.kommune.no/fritidskortet.535578.no.html
Velkommen til turngruppa

Postet av Lillesand IL den 8. Sep 2020

Turngruppa er nå den nest største gruppa i LIL!
Nå passerer vi snart 400 medlemmer.
Her en kort versjon av tilbudene i turnen, mer utfyllende info finnes under "Turn" fanen.

Rull og tull gruppen !
Dette er en gruppe for de aller minste, fra 2 år og oppover.

Barneidretten
Barneidretten administreres av turngruppa. Vi har en barneidrettskontakt i turngruppa som fordeler mandagene i sesongen mellom gruppene. Det er viktig at gruppene følger opp denne timeplanen slik at alle barna får en smakebit fra hver gruppe. Det er også viktig at tidsrommet for barneidretten blir fulgt.

Minirekrutt 1 (1 trinn)
Dette er for alle som har begynt i 1 klasse, og som har lyst til å lære det grunnleggende i turn.

Minirekrutt 2 (2 trinn)
Her begynner vi å utvikle større forståelse for hvordan vi kan beherske kroppens bevegelser.
Vi begynner å forstå hjul og rulle er noe vi må kunne, for å lære salto-rulle/overslag over kasse.

Minirekrutt 3 (3 trinn)
Nå er det viktig at vi kan det grunnleggende innenfor turn, og behersker grunnelementene for salto, stift og flikk flakk. Det kreves noe forkunnskap om turn og god innlæringsevne for å begynne på dette trinnet.
Kan vi ikke dette , så lærer vi aldri riktige saltoer med skru og halskru i elementer.
Det er viktig å fokusere på treningen. Nå er elementene det viktigste i treningen og lek og moro må vi ha utenom trening. Vi deltar nå på det vi har mulighet til av kretsserier. Det er derfor viktig med disiplin.

Minirekrutt 4 (4 trinn)
videreføring av det som er lært i foregående trinn,. Hjul, araber, håndstående, stift, flikkflakk, uliketyper salto og overslag.

Freerunning er en meget god treningsform for hele kroppen og krever gor koordinasjon, mykhet/fleksibilitet og styrke. For å kunne klare flere av momentene i Freerunning trener vi derfor en god del spenst, styrke og kjernemuskulatur.

Freerunning 1 er for gutter i alderen 9 år til ca 12 år.
Denne gruppa er for de som kan det grunnleggende fra før, feks. backflip, monkey og dash. 
Du bør kunne «slå hjul», ha god spenst, en god grunnleggende styrke og kunne stå på hendene opp mot en vegg.
 
Freerunning 2 er for våre eldste og mest erfarne gymnaster som trener .

Freerunning 3 er for gutter/jenter i alderen 9 til ca. 12 år.

Denne gruppen er for de nye, som ikke har drevet med Freerunning eller lignende aktiviteter før, men ønsker å lære dette. Vi lærer det grunnleggende og flytter de over til de andre gruppene når de er klar for det.

Freerunning 4 er for gutter/jenter i alderen 9 til ca. 12 år.

Denne gruppen er for dem som kan det grunnleggende og er klar til å lære litt mer


 
1 Kommentar

Olasheiløpet 2020

Postet av Lillesand IL den 3. Sep 2020

Årets løp blir arrangert som et såkalt virtuelt løp. Vi ser på dette som en nødløsning, men bedre enn avlysning.
Gjennomføres mellom 9. sept. Kl. 09:00 og 13. sept. Kl. 18:00
Du må installere appen Strava (gratis) for å få opp løypa og få registrert tiden. Løypa blir altså IKKE merket, og det blir heller ingen drikke- eller matstasjoner.
Mange løper med gps klokke og mange av disse kan du linke opp mot Strava etter fullført løp, så da slipper du å løpe med telefonen.
Meld deg på ved å klikke "Finn billetter"
Det blir ikke premiering i årets løp.
Husk smittevernsreglene!!

Påmelding

Løypeinfo:

https://www.lillesandil.no/p/54292/olasheilopet-beskrivelse

Godkjente fremkomstmidler: Fitness walking, Fottur, Gange, Løping, Løping (på sti)

Spørsmål om løpet kan rettes til kontaktpersoner angitt på facebook Olasheisiden, eller legg inn en kommentar under! 

Teknisk, linke strava eller polar, andre ting, kan spørsmål rettes til Christer Andersen, tlf 913743661 Kommentar

Håndballsesongen 2020-2021 kastes i gang

Postet av Lillesand IL den 19. Aug 2020

Da er håndballsesongen 2020-2021 i gang. Nettsidene er nå oppdatert med kontaktinformasjon til trenere og de nye treningstider for sesongen. 

 

Treningssted er som vanlig Møglestuhallen og treningene følger skoleruta. Kamper starter opp i løpet av september og oktober. Oppdatert kampaktivitet finnes på https://www.handball.no/regioner/region-sorvest/.

 

Treninger for 1. klassingene (J/G 6) starter rett etter høstferien. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om oppstart når det nærmer seg.

 

Når det gjelder koronasituasjonens påvirkning på håndballtreninger, kamper og turneringer, så forholder håndballgruppa i LIL seg til de retningslinjer og regler som til enhver tid oppdateres på www.handball.no. Se også ofte stilte spørsmål om trening og korona: https://www.idrettsforbundet.no/tema/koronavirus/artikler/ofte-stilte-sporsmal-fra-il-vedrorende-korona/

 

Vel møtt til håndballsesongen 2020-2021.

 

Mvh,

Håndballstyret

 
Informasjon fra Lillesand Brettklubb

Postet av Lillesand IL den 19. Aug 2020

Vi i Lillesand brettklubb synes det er gøy med alternative treningsmuligheter og mestringsfølelse hos barn ved utprøving av nye ting.
Så nå i de her covid tider er det nok mange som av og til må ut å søke alternativ trening og gjerne kombinere det med lek og morro.
Vi har 14 sup brett som dere kan låne slik at hele grupper kan ta seg en tur sammen og til info så er Langedalkjønna varm og ca 2500m pr runde :)
Svømmegruppa hadde seg en tur på grimevann før sommeren og dette falt i smak.
Det er mange som sitter på brett allerede, men det å være ute som gruppe skaper mye mer moro og framkaller plutselig litt konkurranseinstinkter.

kontakt meg eller Jon Hertzberg for utlån så håper vi dere bidrar til at brettene kan være i bruk hele året :)Reserveringer i Holta klubbhus

Postet av Lillesand IL den 19. Aug 2020

Vi har åpnet for utleie, men kun for jubileum, dåp, konfirmasjon, bryllup etc. Se også retningslinjer fra FHI :

Retningslinjer FHI
Utbedring svømmehall

Postet av Lillesand IL den 4. Aug 2020

Hei.
Utbedringer i Møglestu svømmehall gjør at svømmehallen er stengt fram 
til 1. september.

Treninger og svømmekurs starter opp så fort utbedringene er fikset og 
vannet er varmet opp.

Følg med på Facebook gruppen LIL Svømmegruppe 
https://www.facebook.com/groups/100447795104/ for beste og nyeste 
oppdateringer om kurs og treninger.

Kurs blir lagt ut på tryggivann.no så fort Svømmegruppen har helt 
kontroll på når svømmehallen åpner.

Mvh
Christian Wersland
Leder LIL Svømmegruppe
Utfordring

Postet av Lillesand IL den 30. Jun 2020

Har du gpx data på løpeturer i Lillesand så send de til oss så legger vi de ut som en utfordring til dere som løper eller går. Send det på mail til tilbakemelding@lillesandil.no

Legg ved en beskrivelse av løypetraseen gjerne
Vi er i gang!

Postet av Lillesand IL den 19. Mai 2020

Mot Korona er det (en av de) beste råd: Møt oss ute på banen.

Treneren vår, Mathias har ekspertise og Antibac (tel.91777344).

Treningstid (ut juni måned - bak Møglestuhallen):

Onsdag 18-19 Barn

Onsdag 19-20 Voksne

Velkommen!
Vi er i gang- Nytt fra Tennisgruppa

Postet av Lillesand IL den 19. Mai 2020

Mot Korona er det (en av de) beste råd: Møt oss ute på banen. Treneren vår, Mathias har ekspertise og Antibac (tel.91777344). Treningstid (ut juni måned - bak Møglestuhallen):

Onsdag 18-19 Barn

Onsdag 19-20 Voksne


Velkommen!
Skifjell løpet

Postet av Lillesand IL den 14. Mai 2020

Skifjell løpet som skulle gått av stabelen 16. mai er avlyst på grunn av Koronasituasjonen 
Lørdagsløpet

Postet av Lillesand IL den 25. Apr 2020

Lillesand Idrettslag har mottatt flere henvendelser angående lørdagsløpet. Dette ble avlyst fra og med fredag 13.mars 2020 og har vært avlyst siden da. Vi i idrettslaget vet ennå ikke når løpet kan starte opp igjen. Vi er gjort kjent med at noen går lørdagsløpet i privat regi, og at de som går skriver seg på en deltakerliste. Idrettslaget vil presisere at disse listene som er laget etter at

lørdagsløpet ble stanset, vil ikke bli gjort gjeldende når årets opptelling av deltakelse skal gjøres. Hva folk gjør i privat regi kan ikke Idrettslaget legge seg bort i. Men det er viktig for oss å gjøre det helt klart at Idrettslaget kommer ikke til å ta inn disse listene når lørdagsløpet blir lovlig å starte opp igjen.

Når Lørdagsløpet starter opp igjen, så vil kravet til å bli med i trekning av hovedpremie være at man har deltatt prosentvis like mange ganger som om løpet var gjennomført gjennom et helt år. Eksempel: hvis løpet er arrangert i seks måneder av 2020, trenger du å ha gått 12 ganger for å være med i trekningen av hovedpremien.

Vi gjentar at listene som har blitt ført etter 13.mars og frem til løpet er lovlig å arrangere igjen, ikke telles med. 
Idrettsforbundet: - All idrettsaktivitet avlyses med umiddelbar virkning.

Postet av Lillesand IL den 12. Mar 2020

Lillesand IL stopper all aktivitet med umiddelbar virkning. Dette innebærer all form for trening, samlinger og konkurranseaktivitet.Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av coronaviruset i Norge. Lillesand IL følger situasjonen tett og er i løpende dialog med ordfører og kommune. Vedtaket er gjeldende inntil videre, og det blir eksplisitt kommunisert noe annet.

 

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/idrettsforbundet---all-idrettsaktivitet-avlyses-med-umiddelbar-virkning/
Føremelding ski

Postet av Lillesand IL den 28. Feb 2020

Har i morgentimene kjørt opp spor i lysløypa og på jordene på Lundemoen med bra resultat, dvs at i lysløypa er det plasser med lite snø... Ellers er det fantastiske forhold. Yr har ikke helt bestemt seg for resten av helgen, så vi for håpe på det beste for snøforholdene. Følg med videre...

 

 

Notto.