Betal for deg og dine!

Postet av Lillesand IL den 10. Sep 2021

En litt tøff overskrift, men vi har altfor mange medlemmer i Lillesand Idrettslaget som er gratispassasjerer.

Lillesand IL er i det store og det hele dugnadsbasert. Vi bruker kanskje 5% av kontingenter/treningsavgifter/sponsorpenger på administrasjon, regnskap og slik ting. Resten av våre inntekter går til å skape et solid og godt aktivitetstilbud til barn og unger her i byen. 

Vi har mange solide støttespillere i næringslivet, hvor Lillesands Sparebank troner øverst med sin millionstøtte. Dette gjør at vi er en klubb med ekte og god sosial profil. Det koster ikke skjorta å være medlem, tvert imot. Vi er en av klubbene i Norge med de laveste kontingenter og treningsavgifter. Det er vi stolte over, men til tross for dette er det altså altfor mange som ikke betaler for seg. 

For idrettsåret 2020 var det ca. 60% av medlemmene som betalte kontingenten. I den statistikken har vi ikke tatt med alle som har gitt tilbakemelding på at de ikke er medlem lengre. Så tallet er reelt!

Uten din betaling får vi heller ikke støtte fra Norges Idrettsforbund, den støtten er knyttet opp mot antall betalende medlemmer. Det betyr at ubetalte kontingenter for 2020 påfører idrettslaget minst 0,5 millioner i tapte inntekter. Dette er penger som ville ha gått direkte til å gi et enda bedre sportslige tilbud eller enda bedre sosial profil.

Min Idrett

Alle kan styre sitt og sine barns medlemskap via www.minidrett.no. Her kan du melde deg inn og/eller melde deg ut av ulike idrettslag og/eller grupper. Bruker du MinIdrett kan du være sikker på at alle medlemskap er riktige og oppdaterte. Det er her du også finner fakturaene for kontingenter og treningsavgifter. Bruk litt tid på å sette deg inn i hvordan MinIdrett fungerer. Det finnes gode veiledere på NIF sine sider. Det er bare å spørre Google eller andre tilgjengelige ressurser. 

Hvorfor flere fakturaer?

For å skape en mest mulig sosial profil har vi skilt kontingent og treningsavgift. Kontingent må alle betale for å være medlem. Treningsavgift betaler du i forhold til hvor mange grupper du eller dine er medlem av. Dette er takstene for 2021:

- Kontingenten er kr. 400 pr. medlem 

- Treningsavgift pr. idrettsgren er kr. 200 pr. medlem for 12 år og yngre 

- Treningsavgift pr. idrettsgren er kr. 500 pr. medlem for 13 og eldre

Vi kan ikke sende ut en samlefaktura, og vi henstiller medlemmene om ikke å slå sammen de ulike fakturaene når de blir betalt. Det medfører i så fall at noen må sitte opp seine kveldstimer for å finne ut av hvem og hva som er betalt.

Kontingent 2021 

Vi sender i disse dager ut fakturaer for medlemskontingent for 2021. Har du mottatt faktura ved en feiltagelse sender du en hyggelig epost til kontingent@lillesandil.no, de som besvarer og eventuelt fikser feilen gjøre dette på sin fritid. 

Tilbake til betaling av kontingent, vi håper dere alle som har fått en riktig kontingentfaktura betaler den på tiden og med glede. Så slipper vi å bruke ekstra ressurser og tid på purringer og den slags, men heller konsentrerer oss om å gi best mulig tilbud til barn og unge.

Hvis du ikke kan betale, så finnes det flere ordninger for støtte. Ta kontakt, vi hjelper deg.

På forhånd takk!

Med sportslig hilsen,

Tor Berthelsen

LederKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.