Resultatet fra ekstraordinært årsmøte

Postet av Lillesand IL den 24. Okt 2020

Det ble avholdt ekstraordinært årsmøte lørdag 24. oktober i Holtahallen hvor saken var om vedtaket til hovedstyret om shortssaken skulle underkjennes. Det ble et overveldende flertall for å beholde vedtaket til hovedstyret  med 70% for og 30 % mot!

Dette medfører:

Det er dermed åpnet opp for at alle gruppene, i tillegg til klubbfargene blå og hvit, kan benytte sort shorts med blå og hvite detaljer. 


Takk til alle medlemmer som stilte opp og stemte4 Kommentarer

Shortssaken

Postet av Lillesand IL den 16. Okt 2020

Shorts vs Likeverd

Siden det famøse årsmøtet i Lillesand IL en februardag i år, har shortsfarge vært et hett tema. Ikke bare lokalt, men også nasjonalt. Fra å bli hengt ut i nasjonale medier som nærmest «pedomannfolk», ble vi til «smarte karer» i løpet av fire hektiske dager. Det var først da vi sa, sort på hvitt, at «ingen skal løpe rundt i gjennomsiktige shorts» at saken falt til ro på den nasjonale nyhetsarenaen.

Jeg har lyst til å presisere at shortsfarge ikke handler om LIL og LFK, det handler heller ikke om kvinnesak; det handler likeverd!

Årsmøtet 2020 vedtok at LIL sine profilfarger er hvite og blå, slik de alltid har vært, men aldri vært noe vedtak på. Dette betyr nødvendigvis ikke at konkurransedraktene til alle våre utøvere skal være, eller historisk har vært, hvite og blå. I fotball- og håndballgruppa har vi dog hatt tradisjon for blå drakter og hvit shorts i lang tid. I begge disse gruppene er det nå enstemmige gruppestyrer som ønsker overgang til sorte shorts.

For å imøtekomme ønsket fra en stor andel av jentene i klubben, samt enstemmige styrer i både fotball- og håndballgruppa, vedtok et samlet hovedstyre den 19. mars i år å tillate at gruppene kan bruke sort shorts. Fotballen og håndballen står tross alt for nesten ¾ av medlemsmassen og hovedstyret har vært lydhøre til disse.

Det er ingen i hovedstyret som har problemer med å forstå at dette kan oppfattes som kontroversielt, men ut ifra de hensyn vi skal og bør ta til idrettens breddereglement, likeverd og det at alle skal føle seg komfortable i en konkurransesituasjon valgte altså et enstemmig hovedstyre å tillate at shortsen kan være sort.

At dette er en vanskelig sak, kan vi ikke stikke under en stol. Det handler blant annet om:

 • Klubbfølelse
 • Historie
 • Farger og symboler
 • Respekt
 • Likeverd
 • Mangfold

 

Spørsmålet blir da: Hvilket hensyn veier tyngst?

Jeg har ingen problemer med å forstå at noen medlemmer synes det er «heilt vilt» å bytte shortsfarge, eller argumenterer med «at halvparten av Norges fotballag spiller i hvite shorts». Det kan stemme det, men hva så?

Shortssaken handler om hva vi i Lillesand IL definerer som likeverd nå, i dag! Det handler om at vi nå tar unge jenter med på råd om hvilken shortsfarge som er best for dem! Så tar vi mindre hensyn til om det for 100 år siden var en gruppe hvite menn som pushet 60 som bestemte at hvite shorts; det er tingen!

Jeg er imponert og stolt av å være en del av et hovedstyre som har stått ved denne beslutningen, til tross for et stort press fra enkelte medlemmer om å endre kurs. Hovedstyret har, ved tre anledninger, enstemmig ment at hensynet til at alle skal føle seg komfortable i en konkurransesituasjon veier tyngst.

Nå blir altså denne saken lagt frem for ekstraordinært årsmøte i klubben. Så nå er det opp til våre medlemmer over 15 år å ta ansvar i denne saken. Om du er enig eller uenig i hovedstyrets beslutning, så bør du uansett stille på årsmøtet lørdag 24. oktober i Holtahallen. Men jeg håper at alle som stiller på årsmøtet støtter hovedstyret i denne saken og med det viser at for oss i Lillesand betyr likeverd mest!

Gjennom likeverd styrker vi idrettsgleden, det sosiale samværet og ikke minst lagfølelsen.

 

Tor Berthelsen

Styreleder Lillesand Idrettslag


0 Kommentar

Ekstraordinært årsmøte i Lillesand Idrettslag

Postet av Lillesand IL den 10. Okt 2020


Lørdag 24. oktober 2020 kl. 11:00 i Holtahallen.


 

Saksliste

 1. Godkjenne de stemmeberettigede.
 2. Velge dirigent(er).
 3. Velge protokollfører(e).
 4. Velge to medlemmer til å underskrive protokollen.
 5. Godkjenne innkallingen.
 6. Godkjenne saklisten.
 7. Godkjenne forretningsorden.
 8. Underkjenne hovedstyrets vedtak i styresak nummer 14/20. 
 1. I denne saken vedtok et enstemmig hovedstyre i Lillesand IL «at gruppene kan bruke sort shorts med hvite og blå detaljer som en del av kamp/konkurransedrakt».
 2. Mer enn 50 medlemmer har gjennom en underskriftskampanje krevd et ekstraordinært årsmøte for Lillesand IL (ihht §20) for å få omgjort hovedstyres beslutning om å tillate sorte shorts.  
 3. Dette er ordlyden i kravet: «Vi krever et ekstraordinært årsmøte for Lillesand idrettslag etter lovnorm for idrettslag paragraf 20 for å få omgjort Lillesand idrettslag hovedstyres beslutning om å tillate sorte shorts, som er i strid med siste årsmøtevedtak til Lillesand idrettslag. Der klubbfargene hvit og blå ble vedtatt.»

 

Vel møtt!

+++

 

På grunn av koronaspandemien vil vi avholde arrangementet i Holtahallen. Dersom det mot formodning skulle bli mer enn 200 deltakere påmeldt må vi finne en annen løsning på arrangementet. 

Vi kommer til å følge rådene fra FHI og kommunelegen. Derfor kan tid og sted bli endret. Følg med på eventuelle oppdateringer.

De tre overordnede rådene for å unngå smitte er:

 • Hold deg hjemme dersom du er syk
 • Hold minst én meter avstand til dem som ikke er dine nærmeste
 • Ha god håndhygiene med hyppig og grundig vask, eller bruk håndsprit
 • Vi vil vurderer påbud om bruk av munnbind på møte. Munnbind vil i så fall være tilgjengelig ved inngangen.

I henhold til våre lover/retningslinjer kan vi ikke kreve påmelding, men på grunn av koronasituasjonen ber vi alle som har tenkt å komme om å melde seg på arrangementet. Det er opprettet et åpent arrangement på Facebook. Vennligst gå til https://www.facebook.com/events/2946062115493422/ for påmelding.

 

LILLESAND IDRETTSLAG

Tor Berthelsen

Leder


Vedlegg:

Innkalling- Innkalling i word format


0 Kommentar

Ny LIL kolleksjon!

Postet av Lillesand IL den 6. Okt 2020

Kom å se LIL kolleksjonen Fredag 12-19 i 2.etg på Lillesand Senter. Prøverom, antibakteriell og god plass gjør det trygt for dere som vil prøve kolleksjonen:)

Web-shopen blir åpnet hvor dere kan se hele sortimentet og det blir pakketilbud for medlemmene på overtrekks-dressen mm:)

Link til Webshop:

https://lillesandil.macronstore.no/ 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline