Rapport fra junior VM snowboard

Postet av Lillesand IL den 5. Sep 2023

Fabian Hertzberg, fra Lillesand Idrettslag, gjorde en god figur i Junior VM, og ble nest beste nordmann i både Slopestyle og Big Air, som ble arrangert i Cardrona Alpine Resort på New Zealand. Han var den yngste deltakeren fra Norge.

Slopestyle:
Her var det en course med store elementer og hopp. Et litt annerledes set-up enn det vi er vant med i Europa. Coursen startet med to rail-elementer, og gikk deretter over i 4 hopp elementer. Det vil si at man måtte ha 4 forskjellige hopp rotasjoner. Det er en rotasjon mer enn det de er vant til her hjemme.
Dette løste Fabian på en god måte ved å bruke treningsdagene flittig, slik at han fikk «sydd» sammen runnet sitt. Hoppene i slopestyle var vesentlig større enn det man er vant til, dette var en World Cup løype for seniorer.
Fabian kom på en glimrende 13. plass i sitt heat og 28. plass totalt i konkurransen, hvor det var med World Cup kjørere, Europacupkjørere, verdensmestere (for seniorklassen), X-games og Dew tour kjørere.  Han havnet som nest beste norske av totalt 6 norske kjørere.
Big Air:
Big Air hoppet var også stort som i senior World Cup. Her måtte man gjøre hele jobben selv, siden det var veldig lite kick i hoppet. Man fløy langt og relativt høyt. I første hopp lander Fabian et nytt triks som han har fått trent inn i løpet av de dagene vi har vært her nede. Han landet en «Backside dub» (dobbel)12 i første run. I andre run landet han en ny 12´r. Dette førte til en 15. plass og 31. plass totalt, igjen nestnest blant de norske kjørerne. Et bra resultat i en heftig konkurranse med verdens beste snowboardere på start.
Totalt sett mener Team Hertzberg turen vært et lærerikt og veldig bra møte med verdenseliten i snowboard. Fabian har levert som nest beste norske kjører i begge konkurransene, og kun noen få poeng bak. Han puster virkelig de beste i Norge i nakken, selv om de er både 2 og 3 år eldre. Det har også vært veldig bra for Fabian å få matchet seg mot verdenstoppen. Dette er bare begynnelsen, og Fabian sitt første møte med VM.
Team Hertzberg er svært takknemlige for støtten fra Lillesand Idrettslag, og selvfølgelig fra LIL sin hovedsponsor Lillesands Sparebank